Mitt lättare liv

Välkommen att följa mig på min resa mot ett lättare liv. Här kommer jag skriva om min kamp för att förändra min livsstil till en mer hälsosam sådan!

Viktresultat

Publicerad 2013-08-31 16:30:45 i Allmänt

Igår var det vägdag men glömde av att skriva mina resultat. Så här har det gått denna vecka:
 
Min längd: 177cm
Startvikt 1 juli: 115,4 kg
Nedgång under kickstarten i juli: -5,6kg
Slutvikt efter kickstarten: 109,8
 
Vikt fre 23/8: 107,6 kg
Nuvarande vikt 30/8: 106,9kg (-0,7kg sen i fredags)
 
Total viktminskning: 8,5 kg
 
Målvikt: 80 kg
Kvar till målvikt: 26,9 kg
 
BMI vid start: 36,8
Nuvarande BMI: 34,1
 
Denna vecka hade jag gått ner 0,7 kilo vilket jag är jättenöjd med speciellt eftersom jag var på kalas i lördags och sen endast tränat 3ggr sen i fredags då jag nu i några dagar känt mig lite krasslig. Mitt första delmål är att komma under 100kg till min födelsedag 7/11 och dit är det 10v och ca 7kilo så jag hoppas verkligen jag klarar det.
 

Tjejmiddag

Publicerad 2013-08-31 16:08:54 i Allmänt

Nu känns det verkligen att hösten är på väg men den lite råkalla luften och det fina regnet. Innan har jag uthärdat hösten och vintern i soffan med film och massa "gott" att äta. I år ska jag ta mig igenom hösten och vintern genom att träna och sköta om mig själv =)
 
Idag var vi en sväng på stan för lite ärenden. Jag köpte lite nya träningskläder =) Vet inte hur många gånger jag det senaste halvåret har varit inne i någon sportaffär men det är säkert fler gånger än nånsin i mitt liv! Denna gången köpte jag en tunn överdragsjacka och tunna överdrags/träningsbyxor. Jackan är bra att dra på utanpå träningskläderna efter ett pass på gymmet när jag åker direkt hem och duschar. Har aldrig tidigare lagt några pengar på träningskläder men nu tycker jag det är kul =)
 

Ikväll blir det tjejmiddag hos min bästa kompis, Emma. Hon fyller år på tisdag så vi ska fira henne. Efter det blir det utgång. Vet inte när jag och Emma var ute sist, det måste vara år och dar sen så det ska bli väldigt kul =) Om jag orkar vill säga, är lite småförkyld men lite dans ska jag nog orka med.
 
Emma är en fantastisk vän och en av mina störta supporters i min viktresa =) Vi har känt varandra sen gymnasiet så det är några år. Hon är en vän som alltid har funnits där oavsett vad det är. Hon vet om hela min historia och vet vad jag har gått igenom och har hjälpt mig väldigt mycket att orka komma ut på andra sidan av det dåliga. Hon vet alltid vad hon ska säga och ger alltid bra råd. Hon är väldigt rolig att vara med och vi har hittat på massa kul saker genom åren.
Jag vet att vi kommer vara vänner resten av livet och att vi kommer sitta där som blåhåriga små damer på ålderns höst och prata om the good 'ol days. Tack för att du är min vän!!
 
 
 

En inre kamp

Publicerad 2013-08-30 10:48:38 i Allmänt

Det här med att gå ner i vikt är verkligen så himla mycket än bara kilon och centimetrar. Det handlar om en inre kamp också som inte har något med förändrade matvanor och träning att göra. Det handlar om den inre kamp eller snarare den inre förändring som också måste ske för att viktresan ska bli lyckad.
 
Vi har alla en bild av oss själva att det är så här vi är men är det verkligen sanningen? Jag har alltid sagt att jag är en person som inte tränar men se på mig nu, nu tränar jag och gillar det faktiskt. Så var det en sanning? Nä! Jag har också alltid intalat mig att jag är en person som ingen kommer tycka om/älska. Var det sant? NÄ! Inte det heller!
 
Jag tror att det är viktigt att våga se på sig själv ur nya synvinklar för att lyckas med en viktnedgång men även med livet i övrigt. Vi har hela livet på oss att utvecklas som personer och bara för att vi vid 18 blir vuxna så betyder ju inte det att vi är klara med vår personliga utveckling. Tänk vad tråkigt det hade varit att vara exakt likadan resten av livet, nä fy =)
Det är dock läskigt att ändra inställning om sig själv och att börja se på sig själv med nya ögon. All förändring är läskig och det är nog därför väldigt lätt att man fastnar i de gamla invanda spåren.
 
Jag kämpar varje dag för att ändra min syn på mig själv och se det alla andra verkar se istället för något jag själv har hittat på. Under alla år har jag alltid varit väldigt nedsättande mot mig själv och alltid tvivlat på att jag duger men jag jobbar för fullt på att ändra detta.
 
Under många år har jag önskat att jag vore si eller så, eller helt enkelt önskat att jag var någon annan men nu känner jag att varför jag ska vara som någon annan när jag kan vara mig själv? En unik person som inte är som någon annan. Jag läste ett väldigt bra citat från Oscar Wilde om detta:
 

Oscar Wilde verkar ha varit en väldigt smart snubbe för han har sagt många tänkvärda saker. Han sa också detta:
Det här ska bli mitt nya personliga motto och något jag ska sträva efter varje dag.
 
Allt det stöd och de positiva kommentarer jag har fått från de i min närhet och er som läser bloggen hjälper mig mer än ni anar. Är oerhört tacksam för att ni finns här och peppar mig mot att nå mina mål =) TACK!!
 
 
 

Helt slut i kroppen

Publicerad 2013-08-29 10:47:58 i Allmänt

Än så länge har det inte blivit något av den förkylning jag kände var på väg i måndags. Skönt!
 
Efter jobbet igår körde jag ett pass indoor walking tillsammans med en kollega. Gillar det passet men var inte alls peppad innan. Under passet körde jag på som tusan så svetten bara rann om mig. Instruktören sa i början att hon ville att vi skulle hata henne under passet för att det var så hårt och det var allt några gånger jag hatade henne och ångrade mig att jag bokat in mig. Men efteråt var det så skönt att ha gjort det.
 
Jag var nog dock inte så väldigt bra sällskap på kvällen hemma igår, kände mig lite som en jättetrött zombie. Tror jag hade druckit för lite under dagen och då blev det extra jobbigt för kroppen vilket resulterade i huvudvärk och lite illamående.
 
Det där att få i sig tillräckligt med vatten tycker jag är väldigt svårt. I alla fall nu när det inte längre är så varmt. Jag har alltid ett stort glas vatten stående vid datorn på jobbet men glömmer liksom att dricka. Vet att man bör drick minst 2 liter vatten om dagen och gärna mer men det gör nog inte jag.
 
Idag blir det en vilodag då jag ska på pubquiz med några kompisar. Vi har quizat tillsammans ganska många gånger och det brukar gå bra för oss så hoppas på en vinst ikväll!
 

Stolt över mig själv

Publicerad 2013-08-27 21:17:42 i Allmänt

Ja ibland blir överraskar jag mig själv och det gör mig stolt =)
 
Ikväll har vi haft tvättid och jag tog hand om tvätten själv då sambon var iväg och provade på thaiboxning. Det blir lite tajt att träna mellan tvättarna så på bussen hem från jobbet satt jag och hittade på ursäkter för mig själv varför jag inte skulle kunna/hinna träna. Men när jag kom hem bytte jag snabbt till träningskläder och sen slängde jag i den första omgången med tvätt och stack till gymmet.
 
Jag är en mästare på att hitta på ursäkter för att inte träna, eller kanske jag ska säga att jag va det men inte denna gång och det känns så skönt.
 
Egentligen så är det ju ingen annan som bryr sig om jag tränar så hittar jag på ursäkter så är det ju bara mig själv jag skadar och det är det slut med nu. Så inga mer ursäkter.
 
Nu ska jag titta på Svenska Hollywood och fortsätta vara stolt över att jag mig själv =)
 
Snygg som aldrig förr efter lite träning =P
 
 

Skön känsla

Publicerad 2013-08-27 14:58:06 i Allmänt

Ja det är en skön känsla när kläderna börjar sitta lite, lite lösare än innan :)
 
Passar på att ha mina ljusa sommarklänningar medan det fortfarande är varmt och fint väder och medan de fortfarande passar. Nästa sommar ska de vara som tält :)
 
Igår behövde jag ha skärp i ett par byxor som suttit tajt förut och jag kunna knäppa bhn på en inre rad med hyskor. Varje gång jag upptäcker något sånt här blir jag lika glad och peppad att fortsätta.
 
 Har ett par jeans med tumstorlek 40" i midjan och dessa har jag inte använt på ett tag då de blev för små i midjan i vintras. Dessa jeans ska jag ha som "storjeans" att jämföra med när jag går ner och de ska sparas för att jag ska komma ihåg att jag aldrig någonsin vill ha storlek 40" igen i midjan.
 
Så här såg jag ut i söndags när jag och sambon var i Eriksberg och njöt av sommaren!
 
 

Träningssugen

Publicerad 2013-08-26 15:48:16 i Allmänt

Igår hade vi vilodag och när vi har det känner jag på nåt sätt väldigt onyttig och så känns det som att jag skolkar från träningen. Jag vet ju dock att det är viktigt att också ha vilodagar. Man kan inte gå från att träna 0 gånger i veckan till varje dag, det håller inte i slutändan och kroppen orkar inte med det. Vi har sagt att vi ska träna 4-5 ggr i veckan och det har vi hållt på.
 
Idag är det träning igen som gäller och jag tänkte varva crosstrainern med lite styrka idag...men så har jag under dagen börjat känna mig lite småkrasslig med lite sträv hals och många nysningar...Vill verkligen inte bli förkyld nu. För några månader sedan hade jag nog varit lite glad för en förkylningen då den gav mig en ursäkt att inte träna nu blir jag snarare arg för att jag missar träning.
 
Bokade in mig på ett MRL (mage,rumpa,lår) pass på söndag, tänkte det kan ge mig lite inspiration om nya övningar att göra.
 
Vi går till ett och samma gym på Linnégatan varje gång vi tränar och jag har liksom börjat känna mig hemma där så att besöka ett annat gym känns helt plötsligt lite skrämmande. Jag är ju nybörjare inom träning och att vistas på gym är jag ännu inte helt bekväm med så det blir att man vill se ut att "höra hemma" där och inte se helt vilsen ut. Jag försöker passa in så bra som möjligt och inte tänka så mycket på alla andra, för de tänker säkert egentligen inte alls på mig utan är fokuserade på sig själva. Dock är det lite svårt att släppa tanken att "alla" spanar in en och tänker typ "va gör den tjockisen här?".
När den tanken dyker upp i huvudet kommer nästa tanke som är "Den här tjockisen är här för att inte längre vara en tjockis" och med den tanken tänker jag kämpa på på gymmet.
 
Får se hur det blir ikväll. Förkylningen har inte etablerat sig ännu så blir förhoppningsvis en tur till gymmet.

Sommar o söndag

Publicerad 2013-08-25 20:18:41 i Allmänt

Idag har jag bara njutit av det underbara sommvädret och tagit det lugnt.
 
Vi tog båten över till Eriksberg och strosade längs vattnet och bara njöt av kanske sommarens sista varma söndag.
 
Vi åt lunch ute och det blev grillat kycklingspett. Den restaurangen har väldigt goda pizzor och det va lite lockande att ta det men pizza och krämiga pastarätter finns inte längre i min kosthållning. Så en italiensk restaurang kommer jag nog inte besöka på ett tag.
 
När vi satt på bryggan i Eriksberg och tittade på folk så kändes allt så rätt och lätt. Jag tänkte då att det här är livet, att bara vara :-) Jag är verkligen så himla glad över hur mitt liv har förändrats de senaste åren. 
 
Nu ska jag äta helstekt fläskfilé med quinoasallad som en god avslutning på denna härliga helgen. 
 
Ha en go söndagskväll! 
 
 

Tårtkalas

Publicerad 2013-08-25 10:30:32 i Allmänt

Igår var jag på tårtkalas hos min storasyster som fyller år på tisdag. Jag visste innan att det inte skulle serveras mat så jag åt middag innan för att inte komma dit hungrig och vräka i mig av godsakerna.
 
Syrran vet om att jag genomgår min livsstilsförändring och vill undvika socker så hon hade fixat lite sockerfria godsaker till mig =) Tack för det!
 
Dock blev jag så lockad av alla godsaker hon bakat att jag tog några små smakprover. Det var typ 4 olika tårtor och kakor och bullar men jag spanade in de som såg godast ut och tog små bitar av dem. Lördag är min ätardag så tillät mig lite socker. Är dock förvånad över att de små bitarna räckte för mig, jag behövde inte mer.
Innan min viktresa hade jag säkert tagit en bit av varje tårta och en av varje bulle/kaka och sen kanske tagit om av det som var godast. Så är stolt över mig själv att jag klarade av att hålla tillbaka.
 
Efter att vi fikat klart följde jag med mina syskonbarn ut och studsade på deras studsmatta. Jag har inte studsat på en sån sen jag var liten och shit va kul det va :) Höll på i en halvtimme eller nåt och var helt slut sen. Vill tro att jag förbrände en del av kalorierna från kakorna :)
 
 

Överväldigad

Publicerad 2013-08-25 10:19:17 i Allmänt

Anledningen till att jag började skriva denna blogg var för att jag ville dokumentera min viktresa och mina framsteg. Jag gjorde det mest för mig själv så att om jag en dag tvivlar på om jag kommer klara detta (det har jag ju redan tvivlat på) eller om jag kommer till en platå och känner att inget händer så kan jag bara läsa här och se vilka framsteg jag gjort.
 
Jag berättade inget för någon att bloggen var startad förutom några som också genomgår en viktresa som jag fått kontakt med via en grupp på Facebook. I fredags la jag upp länken till bloggen på min vanliga Facebooksida och oj vad många som gick in och läste =) Vad glad jag blev att så många är intresserad av att läsa om min kamp!
 
Jag måste också få säga att jag är helt överväldigad av det stöd och den kärlek jag fick i form av kommentarer på bloggen/Facebook, sms eller samtal =) Inte visste jag att jag hade så många som är "in my corner". Detta betyder något oerhört mycket för mig och ger mig massa med motivation och pepp att verkligen genomföra detta på bästa sätt!
 
Tack allihop!
 
 

Fredagsmys

Publicerad 2013-08-23 19:02:07 i Allmänt

Efter ett hårt träningspass ska jag nu njuta av fredagskvällen och av det faktum att jag köpte "slim" jeans idag och de satt inte som ett korvaskinn :-D
 
Ha en riktigt skön fredagskväll! 
 
 

TGIF och vägdag =)

Publicerad 2013-08-23 08:17:37 i Allmänt

Thank God It's Friday....älskar mitt jobb på fredagar då jag alltid slutar kl 13. Så himla skönt att ha fredagseftermiddagen ledig. Speciellt denna vecka då jag sovit dåligt flera nätter!
 
Fredag innebär också vägdag. Fick positivt besked imorse när jag vägde mig =)
 
Så här ser min viktkurva ut från starten:
 
Min längd: 177cm
Startvikt 1 juli: 115,4 kg
Nedgång under kickstarten i juli: -5,6kg
Slutvikt efter kickstarten: 109,8
 
Vikt fre 16/8: 108,8 kg
Nuvarande vikt 22/8: 107,6kg (-1,2kg sen i fredags)
 
Total viktminskning: 7.8 kg
 
Målvikt: 80 kg
Kvar till målvikt: 27,6kg
 
BMI vid start: 36,8
Nuvarande BMI: 34,3
 
Det här var absolut en bra start på denna dag! Börjar till och med känna mig stolt över mig själv!!
 

Ha en underbar fredag allihop och tack för att ni börjat följa min blogg =)
 
 
 
 

Måste tänka positivt

Publicerad 2013-08-22 20:07:22 i Allmänt

Efter gårdagens och morgonens ångest känns allt mycket bättre nu =) Sakta men säkert under dagen började jag släppa de negativa tankarna. När jag kom hem efter jobbet och blev mött av kramar, pussar och värmande ord från min sambo släppte de helt. Konstigt det där hur lite det krävs för att snöa in sig i det negativa och sen hur lite som krävs för att komma över det också.
 
Jag har ju en förmåga att alltid se det negativa i saker och ting istället för att fokusera på det positiva. Som t.ex eftersom jag inte ser någon skillnad på mig själv trots 7kg minus så ser jag inte det positiva i att ha gått ner så pass utan bara det negativa i att jag inte kan se det på mig själv.
Nu ska jag försöka tänka positivt och se de saker som jag faktiskt vet har hänt sen den 1e juli.
 
Idag är det den 22 augusti vilket innebär att det är 53 dagar sedan jag och sambon började vår viktresa. Här är lite siffror från dessa dagar.
 
Vi har tränat kanske 40dgr av 53 (ska inte tänka att det är 13dgr vi inte har tränat)
Jag har ätit godis 3ggr (inte varje dag som förut).
Vi har ätit pizza 1 gång annars ingen skräpmat .
Jag har hållt mig till mina 1500 kcal.
Jag har ökat min planka från 2 sek till 35 sek.
Jag har ökat från 0,5kg till 5kg på hantlar vid styrketräning.
Jag orkar 60min på crosstrainern mot typ 10min förut.
Jag har gått ner 7kg.
Jag har minskat 4cm över bysten och säkert någon i midjan också.
 
Detta är ju egentligen väldigt bra framsteg och det är detta jag verkligen måste fokusera på och inte vad vågen kommer visa imorgon på min vägdag. Jag har genomgått enorma förändringar både i kropp och knopp under dessa 53 dagar och jag tackar min älskling som fick mig att inse det och som pushar mig till att fokusera på detta.
 
Så här får ni en bild på mig från hur jag såg ut efter träningen häromkvällen. Istället för att fokusera på dubbelhakan och den tjocka magen ska jag nu fokusera på att jag faktiskt står där i träningskläder och är svettig efter 60 min stenhård träning.
 
Ha en riktigt trevlig och positiv kväll!
Therése
 

Ångestfylld dag och kväll

Publicerad 2013-08-22 15:17:32 i Allmänt

Igår skrev jag om min ful och feldag...när jag skrev det kände jag mig ändå ganska ok. Efter det satt jag och tittade igenom en hel del gamla foton och blev deppig när jag så tydligt kunde se hur jag blev större från år till år. Jag förstår verkligen inte hur jag kunnat låta mig förfalla på det sättet och bara fortsätta blir större och större. MEN DET ÄR DET STOPP PÅ NU!!!
 
När jag är inne i mina negativa tankar får jag lätt ångest över helt andra saker också och då blir ångesten bara värre. Den där onda spiralen är ingen höjdare alltså.
 
Jag är orolig för min framtid när det gäller jobb. Just nu har ett vikariat som receptionist på ett bostadsbolag och här har jag jobbat sen oktober förra året. Trivs väldigt bra men tyvärr har jag bara 2mån kvar och efter det har jag ingen aning om vad jag ska göra. Har varit arbetslös i perioder förut och jag vet att jag väldigt lätt "går ner" mig när jag bara går hemma och drar. Tittar varje dag efter jobb på nätet men har hittills inte hittat något som verkar intressant.
 
Är utbildad inom turism och har jobbat som reseledare i många år och har svårt att bestämma mig om det är turism jag vill hålla på med. Resebranschen är så himla tuff, få jobb och relativt dåligt betalt, men det är ju så kul =)
 
Jaja everything happens for a reason eller hur va det nu?
 
Den ångest jag kan känna över saker idag är som tur var mycket mer flyktig än för inte så längesedan. När jag gräver ner mig ordentligt så lyckas jag ändå ganska snabbt ta mig upp igen. Kanske har det något att göra med att jag nu får höra saker som detta ibland:
 

Kärleken gör en helt klart starkare =)
 
 
 
 
 
 

Ful och feldag

Publicerad 2013-08-21 19:21:02 i Allmänt

Idag har jag haft en "ful och feldag", detta är en dag när jag helt enkelt känner mig ful och fel oavsett vad jag gör. Dessa dagar var mycket mer vanligt förekommande för något år sedan när jag mådde sämre än jag gör idag. Att jag har dem mer sällan nu är jag väldigt tacksam för, dock önskar jag att jag slapp dem överhuvudtaget.
 
Genom åren har jag alltid tryckt ner mig själv och fortsatt att intala mig det som mobbarna alltid skrev efter mig/kallade mig under mina år i skolan. När jag gick i terapi försökte psykologen alltid få mig att förstå att jag inte längre är mobbad av någon annan än mig själv.
 
Jag har aldrig levt i nuet utan alltid både i dåtiden och i framtiden. I dåtiden på det sättet att jag fortsatte älta det jag fick höra dagligen i skolan och trycka ner mig själv pga det och i framtiden för att jag alltid har tänkt att bara jag går ner i vikt/bara jag träffar en kille/bara jag får det där jobbet/åker på den där resa...ja ni fattar så kommer jag bli lycklig. Egentligen stannade jag aldrig upp och såg på hur jag hade det just nu.
 
Att vara stor blev lite min grej (iaf i mitt huvud). Jag har alltid hatat att vara stor och tjock men samtidigt inte kunnat stoppa mig själv från att göra mig ännu större. Min psykolog sa att det var för att jag var rädd för att visa vem jag verkligen är, därför tröståt jag för att bli större och med min storlek skydda mig från omvärlden. Det kanske låter löjligt nu när jag skriver det men jag har insett att det var så. Mitt fett funkade som mina skyddsmurar.
 
På en "ful och feldag" tänkte jag ofta många mörka tankar och fantiserade om att jag råkade ut för hemska saker. Jag undrade om någon skulle sakna mig om jag försvann, för visst skulle världen vara bättre än fula mig??? Men som tur va kom jag alltid fram till att det fanns folk som definitivt skulle sakna mig. Min underbara familj t.ex med mina föräldrar i spetsen som alltid har stöttat mig och som har fått trösta mig oräkneliga gånger när jag mått dåligt genom åren. Dem har jag allt att tacka för!!
 
Idag ser mitt liv lite annorlunda ut som tur är. Jag kan som sagt fortfarande ha dessa dagar och det är långt i från alla dagar jag mår bra but I'm getting there =) Trots att jag har en sån dag idag så vet jag nu att mitt liv är bra. Jag mår mycket bättre efter min terapi och jag känner mig starkare i mig själv.
 
När jag tidigare har försökt gå ner i vikt har jag misslyckats och gått upp massa igen och jag tror att det beror på att jag själv ser mig som en tjockis och inte som en smalis. Jag trodde också att om jag bara blev smal skulle jag möta the man of my dreams....men för att möta honom behövde jag faktiskt inte bli smal =) Kanske är det vetskapen att han älskar mig precis som jag är nu som gör att jag själv känner mig redo för att släppa de där fettmurarna jag har byggt upp runt mig och bli den bästa versionen av Therése jag kan bli. Jag hoppas så innerligt att jag lyckas denna gång.
 
Hittade förresten äntligen en gammal bild på mig där jag kan tänka mig att jag väger ungefär så mycket som nu är min målvikt:
Så här såg jag ut sommaren 2006 och det känns som en hel evighet sen, men så ska jag se ut igen!!!
I can and I will!

Träning

Publicerad 2013-08-21 08:08:41 i Allmänt

Under juli när vi följde kick startprogrammet tränade vi varje dag och då var det styrka kombinerat med kondition.

De första 10 dagarna tränade vi hemma på vardagsrumsgolvet men kände att vi inte kunde ta ut oss lika mycket där som på gymmet så sen dess har vi tränat på gymmet.

 

Då hade vi ett träningsprogram vi följde och vi fick en ny övning varje dag. Nu när vi är på egen hand har jag lite svårt att sätta ihop ett bra program. Har kvar övningarna vi fick då och har tänkt att kombinera ihop dem så som jag får ett bra allsidigt program men det blir aldrig av.

 

De senaste gångerna jag har tränat har det därför blivit 1 timme crosstrainer vilket visserligen är skitjobbigt också och det bränner massa kalorier men skulle också vilja styrketräna.

 

I vintras när jag precis skaffat mitt gymkort gick jag på en del Zumbapass och provade även på Indoor Walking. Gillar båda dessa pass och har tänkt köra det någon gång i veckan.

 

Här är mina inbokade pass framöver:

 

I höst ska jag och min bästa kompis börja på Afrodans och det hoppas jag blir skitjobbigt och skitkul =) Verkar vara en härlig tränings/dansform men mycket trummor och stora rörelser.

 

Idag är gymväskan med till jobbet för första gången på flera månader då det blir ett pass Indoor walking direkt efter jobbet.

 

Vilken är er favoritträning?

Målbild

Publicerad 2013-08-20 16:10:24 i Allmänt

Jag har i alla år alltid skämts för min vikt och oftast inte vågat väga mig. Detta gör att jag inte har någon aning om vad jag har vägt genom åren.
 
Min målvikt är 80-85kg men jag har ingen aning om hur jag skulle se ut i den vikten eftersom jag inte vet när jag vägde det sist.
 
Tittade igenom min gamla foton på Facebook från så långt tillbaka som 2006 men hittar nästan ingen helkroppsbild på mig. Har aldrig varit förtjust i att bli fotad och är väldigt sällan nöjd med resultatet när kortet är taget. Det är nog ganska vanligt kan jag tänka mig bland oss som skäms över vår storlek.
 
Jag kan inte minnas när jag vägde så lite som 80-85kg sist och jag hade gärna hittat en gammal bild på mig där jag kanske vägde såpass. Tyvärr kraschade min laptop för några år sedan och då försvann flera tusentals foton och där hade jag säkert kunnat hittat ett som jag kunde ha som målbild.
 
Så här såg jag ut förra sommaren på semester i Budapest. Då vägde jag kanske 110kg. Usch vill verkligen få bort den där putande magen, tjocka låren och stora rumpan.
 
Som smalast var jag nog när jag var typ 16år. Anledningen till det var att jag från åldern 13-16år hade en korsett på mig dagligen för min scolios. Korsetten tryckte ihop mig och den satt åt så då kunde jag inte äta så mycket. Jag hade den hela högstadiet och en bit in på gymnasiet.
På sommarlovet mellan 1an och 2an på gymnasiet var familjen i Turkiet på semester. Under den veckan kommer jag ihåg att jag kände mig smal och fin. Kommer också ihåg ett kort på mig där jag är klädd i korta shorts och ett halternecklinne utan BH....Det var ett väldigt fint kort men den klädseln var det väldigt längesen jag kunde ha.
 
Drömmer om alla fina kläder jag kan köpa när jag inte längre måste hålla mig till "plus size". Vill att den dagen ska vara imorgon när jag kan få på mig ett par byxor i storlek 46. Kommer hoppa och studsa av glädje i provrummet när den dagen väl kommer.
 
Känner mig lite frustrerad idag och önskar att viktnedgången kunde gå mycket snabbare än vad den gör men samtidigt vet jag att 7kg på ca 7 veckor är en bra och hälsosam nedgång. Saknar tålamod just när det kommer till detta och vill se förändring nu!! Det kanske är där skon klämmer, just att jag själv inte kan se någon skillnad alls på mig (förutom på vågen).
 
När började ni som också har en viktresa att se skillnad själv? När märkte ni att kläderna började sitta lösare?
 
Kram Therése
 

Sockerberoende

Publicerad 2013-08-19 21:30:32 i Allmänt

Som jag skrev i mitt första inlägg så har jag varit (är nog i viss mån fortfarande) sockerberoende. Jag åt godis i princip varje dag. Detta var givetvis inget jag var stolt över så därför gömde jag alltid godiset och åt oftast när jag var ensam.
 
Godis har varit min bästa vän/värsta fiende i många år. Bästa vän på det sättet att det var det enda som kunde trösta mig när jag var nere och ensam och trodde att ingen i hela världen kunde gilla mig. Värsta fiende på det sättet att det var det enda som kunde trösta mig och detta var ju givetvis inget bra för min kropp eller hälsa.
 
Jag har flera gånger försökt olika saker för att bli av med beroendet, oftast har det inneburit att käka det ena eller andra pillret men inget har hjälpt på mig. Jag brottas fortfarande med det jävla beroendet även om jag är väldigt glad att jag är på väg att ta mig ur det genom att äta regelbundet och aldrig låta blodsockret bli så lågt.
 
Ett tips om du känner sötsug är att dricka Loka Strawberry Icecream, väldigt god tycker jag och stillar mitt sug iaf =)

Det konstiga nu med mitt sötsug är att en del av kroppen vill traska in i affären och köpa det första bästa söta den kan hitta, medan en annan del säger att du får inte och en tredje del räknar upp det dåliga med att äta sockret. Sen jag började min viktresa för 7 veckor sedan har jag ätit godis 3ggr. Första gången som tröst när jag var sjuk (blev väldigt arg på mig själv för att jag föll dit) och de andra 2 ggr har varit medvetna val. Detta är en enorm förbättring mot tidigare då jag som sagt åt godis i princip varje dag.
 
Är dock väldigt glad att jag inte behövt uppleva några direkt abstinenssymptom med frossa och huvudvärk och skakningar och liknande som jag har förstått är ganska vanligt när man tvingar en sockervan kropp att vara utan socker.
 
Therése =)
 

Planering

Publicerad 2013-08-19 14:08:11 i Allmänt

Under dessa veckor har jag märkt hur viktigt det är att planera mina måltider. Enligt det program vi höll på med i juli så skulle vi äta var 3e timme. På vardagarna när jag jobbar är det inga som helst problem. Då ser dagen ut så här:
 
Kl 06 Frukost
kl 09 Mellanmål
Kl 12 Lunch
Kl 15 Mellanmål
Kl 18 Middag
Kl 21 Kvällsmat
 
Eller ja oftast byter vi plats på kvällsmaten och middagen så att vi kan träna lite tidigare på kvällarna. För att kunna hålla mina mattider så måste jag också ha med mig mat hemifrån varje dag, det blir alltså lite olika matlådor att bära på.
Så här såg det ut imorse efter att jag packat med all mat för denna arbetsdagen :)
 
Under helgen känner jag att det är svårare att hålla mina mattider. På jobbet är det ju samma varje dag + att jag har påminnelser om mellanmålen i Outlook som säger till. På helgen vaknar jag ju olika tider varje dag och sitter inte hemma hela dagarna så då blir det oftast lite mer improviserat och inte lika planerat. Dock försöker jag alltid att ändå få i mig de kcal jag ska ha och försöker välja det bästa alternativet på menyn om vi äter ute.
 
Gräddiga pastarätter, härliga pizzor och söta desserter finns det inte längre plats för i mitt liv.
 
Till lunch idag blev det lax med romsås och om 1 timme ska jag mumsa på keso och hallon =)

Helgen som va

Publicerad 2013-08-19 08:26:07 i Allmänt

 
I lördags skrev jag att vi skulle bjuda några kompisar på middag och att de skulle ha med sig efterrätten. Jag var lite orolig vad de hade gjort för något men de var väldigt omtänksamma och kom ihåg att vi nu försöker undvika sötsaker så de hade gjort en smarrig fruktsallad till efterrätt =)
 
Uppskattar verkligen att folk runt omkring mig (oss, då jag gör detta tillsammans med min sambo) stöttar oss och är stolta över att vi tagit tag i våra liv och gjort denna livsstilsförändring (som sagt, jag gillar inte ordet diet).  
 
 
Igår efter träningen åkte vi till Trollhättan för att fira min svärmor som fyller år idag.Där blev vi bjudna på gott grillat kött och sedan fruktsallad till efterrätt. Senare på eftermiddag fick vi en tårta som vad så smal en tårta kan vara och utan grädde och massa annat onyttigt =)
 
På kvällen igår hade jag tänkt fixa med bloggen och göra om designen på den så den blir personlig och så som jag vill ha den. Dock kan jag inte om sånt så kände att energin inte fanns där för att sätta mig in i hur man gör utan det blev ett avsnitt av TV-serien "Orange is the new black" istället innan vi gick och la oss. Det är en serie som endast finns på Netflix och den är både bra och rolig, rekommenderas.
 
Önskar er en härlig måndag och bra start på denna veckan!
 
 
 
 
 
 

Fullspäckad lördag

Publicerad 2013-08-17 18:34:25 i Allmänt

Dagen började med 1 timme på crosstrainern. Detta är något jag för endast en kort tid trodde var något jag aldrig skulle orka då min kondition är sämst i världen. Därför är det jävligt skönt att se hur snabbt jag gör framsteg inom träningen.
 
 
 
Kommer ihåg min glädje när jag efter 2 veckor träning kunde stå i plankan i 25 sek mot 1-2 sek den första dagen jag tränade. Nu har jag tränat nästa varje dag i 7 veckor och känner verkligen skillnad i kroppen. Dock är den största skillnaden ändå i knoppen där min inställning till träning helt har förändrats. Nu blir jag faktiskt lite rastlös de dagar jag inte tränar och på morgonen när jag vaknar undrar jag när vi ska gå och träna =)
 
Efter träningen tog vi en sväng till stan där vi först gick till Gymgrossisten för att köpa lite proteinpulver samt en shaker. Just nu i Göteborg pågår Kulturkalaset så det blev en liten runda där också där vi bland annat kollade på en fotoutställning samt åt en väldigt god sallad med rökt lax. Jag älskar lax i alla former men speciellt kallrökt =)
 
 
 
Ikväll kommer några kompisar hit på middag. Det ska blir kul och maten som bjuds blir lax (som sagt älskar det), sallad med ljumna färskpotatisar och rom/kvargsås. Mums =) Fördelen med att bjuda hem folk mot att bli bortbjuden är helt klart att man kan bestämma menyn själv.
 
Efterrätten kommer våra gäster ha med sig så det vet jag inte vad det blir men idag är det lördag och jag har min ätardag så kommer smaka lite på efterätten oavsett vad det är. Var lite stolt över mig själv igår när jag tackade nej till den prinsesstårta det bjöds på på jobbet =)
 
Hoppas ni får en trevlig lördagskväll!

Mina mål

Publicerad 2013-08-17 13:12:37 i Allmänt

Detta är något jag har funderat mycket på. Utan mål och delmål blir ju viktresan mycket svårare. 
 
Mitt slutgiltiga mål är satt till 1 maj 2014. Då ska jag ha gått ner 30kg. 
Om jag lyckas med detta men känner att det inte är tillräckligt så får jag ta ställning till det då. 30kg är för mig just nu jättemycket men det känns inte ouppnåeligt.
 
Mitt första delmål är att jag på min 30-årsdag ska väga under 100kg. Jag fyller år 7 november och jag har ca 8,5 kg att gå ner då. (Oops nu avslöjade jag visst vad jag väger. Äh skit samma).
 
Ett annat delmål är att kunna köpa en klänning på "vanliga" klädavdelningen till min 30-årsfest. För att nå dessa mål kommer jag träna minst 5ggr i veckan samt äta nyttigt och försöka hålla mig på 1500-1700 kcal/dag. Jag kommer tillåta mig en "ätardag" i veckan där jag inte kommer vara så strikt men inte heller gå bananas. Så håll tummarna för att jag klarar detta. Behöver allt stöd jag kan få. Kram

Min vikthistoria

Publicerad 2013-08-16 11:22:08 i Allmänt

Den 1 juli 2013 är ett väldigt viktigt datum för mig. Det var den dagen jag började min viktresa mot ett lättare liv. Sen dess har det gått 7 veckor och jag börjar komma in i mina nya rutiner och märker stora skillnader mot innan.
 
Jag ska börja från början så ni får lite bakgrundsinfo.
 
När jag var barn var jag alltid väldigt liten men när jag kom upp i tonåren började kilona smyga på. Anledningen till detta vill jag nog mest säga var att jag då mådde väldigt dåligt. Jag var mobbad i skolan och hade inga direkta vänner och började då tröstäta mer och mer. Har ingen aning om vad jag vägde som tonåring men det var inte extremt mycket.
Mobbingen fortsatte under i princip hela min skoltid även upp i gymnasiet och många dagar vågade jag mig inte in i bamba (skolmatsalen, bamba på Göteborgska) för jag visste att jag skulle få sitta ensam. Detta gjorde att jag istället gick och köpte godis och andra onyttigheter.
 
Även i vuxen ålder har jag mått väldigt dåligt och haft noll självkänsla och därför fortsatt att misshandla mig själv genom att inte träna och genom att äta dåligt. Har så länge jag kan komma ihåg varit sockerberoende och godis var alltid en självklar del i min vardag.
 
Har väl i omgångar försökt få ner i vikt, testat Viktväktarna då. Visst har det funkat och jag har gått ner 10kg eller nåt men så fort jag slappnat av igen eller fått en svacka så har de kilona + några till kommit tillbaka.
 
För 2½ år sen bestämde jag mig för att nu måste jag försöka läka mig själv och ta tag i min självkänsla och känslan av att inte duga (som jag blev itutad varje dag under skoltiden) och började gå i terapi. Det var väldigt jobbigt att gå i terapi och riva i alla dessa gamla sår och det var många tårar som rann under mina terapisessioner men efter varje gång kändes det lite lättare.
 
Nu är det ca 1 år sen jag avslutade terapin och har fortsatt arbeta med mig själv efter det. I vintras skaffade jag för första gången ett gymkort (som dock inte användes speciellt flitigt) och nu den 1 juli påbörjade jag då min viktresa på allvar.
 
Jag är inget fan av dieter och vill inte haka på den senaste "innedieten" och gillar inte massa förbud. Därför anmälde jag mig till något som heter Kick-start hos World of Shape som helt enkelt förespråkar sunda matvanor och träning. Det är ett 30 dgr långt kost och träningsprogram. Så under juli tränade jag varje dag samt åt enligt deras kostprogram vilket innebär 1500 kcal för kvinnor.
Efter dessa 30 dgr märkte jag många förbättringar, dels hade jag gått ner 5,6 kg och dels hade jag börjat tycka om att träna. Men den bästa saken med det hela var att mitt sötsug nästan helt är borta eftersom jag äter mycket mer regelbundet och även mycket bättre mat nu.
 
Nu kör jag på egen hand och kommer försöka ligga på samma kcal men kommer inte räkna minsta sak jag äter. Kommer dock fortfarande hålla mig borta från socker.
 
HIttills har jag gått ner nästan 7 kilo på dessa 7 veckor. Vad min startvikt va är jag inte riktigt redo att skriva ännu men så småningom kanske. Det kommer även komma lite bilder på mig så ni ser hur jag ser ut.
 
Det va lite om min historia och jag hoppas att några vill följa mig i min kamp mot ett lättare liv =)
 
 

Om

Min profilbild

theswedestgirl

Jag är en 29-årig tjej som genom åren har haft det tufft vilket har resulterat i många kilos övervikt och väldigt dålig självkänsla. Nu har jag dock bestämt mig för att bli en hälsosam person samt för att det är dags att jag börjar tycka om mig själv. Jag vet att jag har mycket jobb framför mig tills jag är i mål men jag har en vilja av stål och tänker inte ge upp denna gång.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela