Mitt lättare liv

Välkommen att följa mig på min resa mot ett lättare liv. Här kommer jag skriva om min kamp för att förändra min livsstil till en mer hälsosam sådan!

Onda knät vs Therése 1-0 =(

Publicerad 2013-10-31 14:48:19 i Allmänt

Efter att ha i några dagar ha ätit de antiinflammatoriska tabletterna jag fick utskrivna till mig kändes knät bättre i början på veckan. Jag hade i stort sett inte ont alls i måndags och tisdags vilket va väldigt skönt och gav mig hopp om att nu är det borta så nu kan jag börja träna igen.
Men nä sån tur hade jag inte....för igår morse kom smärta tillbaka och till och från under dagen hade jag ont. Jag hade planerat att träna med Erik på kvällen (något som det var längesen jag gjorde nu) men jag fick stanna hemma när han gick till gymmet =(
 
Vi googlade massa igår eftermiddag på mer info om skadan och Erik hittade någon sida som väldigt tydligt beskrev precis det jag har. Visst läkaren sa att det va en inflammation i ett muskelfäste men det är ju ganska diffust egentligen. Jag tror jag har något som heter Pes Anserine Bursitis (på latin), det kallas tydligen också Gåsfot (några muskler går samma i knät och ser ut som en gåsfot).
 

Tydligen kan man få ont just här om man har för kort hamstringmuskel och då kan man försöka stretcha och se om det hjälper. Jag börjar bli lite frustrerad nu iaf och vill verkligen att detta ska försvinna snart så jag kan komma igång med träningen igen. Mitt gymkort gäller till slutet av november, alltså bara 1mån till och jag hade tänkt att jag skulle utnyttja det maximalt men det blir det ju inte nu. Jag vill träna och jag vill återigen hitta glädjen i att träna. Den glädje jag kände i somras/början av hösten men nu vågar jag inte ens ge mig ut på promenader då det var det som gjorde att jag fick ont i knät.
 
Är det någon som har erfarenhet av detta och kan ge mig några tips för att få bort smärtan eller tips på hur jag kan mjukstarta träningen? Tacksam för all hjälp.
 
 
 
 
 

Stormen som inte blev nån storm

Publicerad 2013-10-29 08:44:40 i Allmänt

Vilket antiklimax det va igårkväll. Hela dagen pumpades man full av info om "den stora stormen" som var på väg. Vi råddes att gå hem tidigare från jobbet om möjligt och stanna hemma under kvällen. Tåg ställdes in, broar stängdes av, affärer stängde tidigare och både Göteborgs och Mölndalskommuner stängde i princip ner helt.
 
Det är lite läskigt att läsa allt sådant och när jag var på jobbet var jag lite orolig för att jag inte skulle kunna komma hem ordentligt. Det var dock inga problem. Det blåste och regnade mer än vanligt men det var inte så farligt.
 
När jag kom hem var det till en lägenhet fylld av tända ljus för att vi skulle ha det mysigt när vinden ven utanför. Det var ganska lugnt utanför ända fram till ca 20.30 när vinden blev starkare och löven yrde runt och träden nästan låg ner. Det höll väl i sig en timme eller nåt innan det mojnade lite.
 
Självklart är jag glad för att stormen inte kom till oss och orsakade massa materialla skador eller personskador. Jag vet också att den träffade de sydligaste delarna av landet hårt och förstår att det inte kan ha varit jättekul att vara där då.
 

Så här såg det inte ut hemma hos oss. Drabbades ni på något sätt av Simones framfart igår?

Lite bloggtorka

Publicerad 2013-10-28 16:06:06 i Allmänt

Känner att jag den senaste tiden varit dålig på att blogga. Den första tiden slängde jag iväg minst ett inlägg om dagen men nu går det flera dagar mellan varje.
 
Vet inte riktigt varför det blivit så men antar att det är för att allt blir till vardag. Min viktresa är numera min vardag och inget nytt och spännande och livet rullar liksom på. Vikten har ju tyvärr stått ganska still den senaste tiden vilket delvis antar jag beror på att jag inte kunnat träna speciellt mycket under de senast veckorna pga av mitt onda knä. Av någon anledning är det också svårare att hålla kosten när jag inte tränar. Borde ju egentligen vara precis tvärtom. Att jag verkligen håller stenhårt på kosten för att jag inte kan träna...men så fungerar inte jag.
 
När det gäller min viktresa har jag förstått att jag funkar på det sättet att det måste vara allt eller inget. Jag måste alltså satsa stenhårt för att få resultat. Satsar jag bara lite så kommer det inte ge några resultat för då kommer jag fortsätta tillåta mig själv att äta det eller det som jag inte borde.
 
Så fort jag känner att knät är helt bra ska jag satsa stenhårt igen. Det behöver inte betyda träning varje dag men jag ska inte göra detta halvdant längre. Nu ska jag se resultat. Jag väger ca 105kg idag och mitt mål att väga under 100kg på min födelsedag (om 9dgr) kommer jag inte klara men därför skjuter jag på det. Mitt nya delmål är därför att väga tvåsiffrigt innan jul.
 
 

Mycket att se fram emot

Publicerad 2013-10-24 14:13:13 i Allmänt

Just nu är jag lite lätt arg på min kropp och frustrerad över att den inte funkar så som jag vill. Har ju i en dryg vecka haft ont i knät och det har bara blivit värre för varje dag som går. Så imorse tog jag mig till vårdcentralen för att kolla upp det.
Domen blev att jag har en inflammation i muskelfästet som beror på överbelastning...Om jag har ont skulle jag inte träna och jag har ont...mer idag än någon annan dag då hon klämde och tryckte precis där inflammationen sitter...Suck att detta skulle hände nu när jag började få tillbaka motivationen att träna...Jaja ska väl vara glad att det inte var allvarligare än en inflammation iaf. Fick tabletter som jag ska äta och när de är slut borde inflammationen vara borta, så jag hoppas på det.
 
Ska dock försöka se till att detta inte drar ner mig allt för mycket. Inom den närmsta tiden har jag så mycket roligt att se fram emot som borde hjälpa mig med motivationen och viljan att fortsätta förändra mitt liv till det bättre =)
 
Så här ser den närmsta tiden ut för mig:
 
1 nov: 1½ år med min älskling <3
7 nov: Fyller 30
9 nov: 30-årskalas för familjen
16 nov: 30-årsfest för kompisarna
17 nov: dop för min brorson Sam
12-19 dec: är på Teneriffa =)
julledighet
15 jan: Vi får nycklarna till vår alldeles egna fina lägenhet =)
 
Med alla dessa braiga saker som kommer ske framöver ska jag försöka hålla huvudet över ytan och inte gräva ner mig i negativitet och satsa på kosten istället under tiden jag inte kan träna.
 
Jag längtar så till Teneriffaresan. Att få en vecka med min älskling och bara njuta av lite ledigt igen. Längtar också som en tok tills vi ska flytta.
 
Längtar hit ....                                                               ....och hit =)

Ont i knät =(

Publicerad 2013-10-21 16:16:22 i Allmänt

När jag började träna i somras så fick jag lite ont i vänster knä och då det under Fitnessfighten va massa knäböj och liknande så skippade jag dessa och körde benmaskiner på gymmet istället.
Den senaste tiden har knät känts ok mestadels iaf och inte hindrat mig från att träna. Förra veckan började det dock göra ont igen =(
 
I måndags gick jag en promenad på ca 7km och efter det har jag återigen ont i knät. Det konstiga är att jag inte har ont när jag tränar utan efteråt...Igår gick jag en promenad på ca 3,5km och efter det hade jag så ont i knät att jag knappt kunde stödja på benet. Så det MRLpass jag hade inbokat va bara att glömma.
 
Blir så irriterad att detta kommer nu när jag har kommit igång med min träning igen och jag vill inte behöva ta en paus. Köpte Voltarengel idag som jag smort på men än så länge har det inte hjälpt. Det gör inte ont hela tiden utan när jag lägger tyngden på vänsterbenet och när jag står upp och vrider foten lite, då kan det hugga till ordentligt.
 
Finns det någon kunnit där ute som har några tips på vad jag kan göra?
 

Storleksskillnad

Publicerad 2013-10-20 18:28:10 i Allmänt

När jag för några år sedan var med i Viktväktarna så fick jag lära mig att 5kg motsvarade 1 klädstorlek. Alltså har man gått ner 5kg så kan man ha en storlek mindre. Tror väl kanske inte det är riktigt sant för det beror ju givetvis på var på kroppen de kilona suttit som man tappat.
Jag har märkt att mina kläder har börjat sitta löst men när jag förra helgen var på jakt efter ett par nya jeans och provade olika på Lindex. De i en storlek mindre (Stl 48) var alldeles för små och det kändes lite tråkigt för jag har ju ändå gått ner 10kg.
 
Jag hittade dock två par som var snygga i stl 50 precis som mina gamla jeans men som satt mycket bättre än mina gamla. Kändes sådär för det är ju lätt att tolka det som att man inte alls blivit smalare.
Någon dag denna vecka hade GP ett test på jeans i stl 40 och när jag läste det utbrast jag förvånat till Erik att det skiljde ca 15cm i midjemåttet på jeans från olika affärer men i samma storlek.
 
När jag igår provade mina nya byxor igen för att bestämma mig om jag skulle behålla dem kom jag att tänka på det testet och tog fram de gamla jeansen. De "gamla" köpte jag på KappAhl i våras och de är nu jättestora och de nya är från Lindex. Båda är som sagt i stl 50 men se vilken skillnad det är på dem:
 

När jag sett detta så plockade jag fram mitt måttband och mätte dem i linningen och de ljusa (de gamla) var 115cm i midjan medan de mörka (de nya) var 100cm. Detta är både väldigt fascinerande och skrämmande tycker jag. Hur kan de vara märkta med samma storlek när det skiljer 15cm på dem? Säkert är det lika stor skillnad runt låren och vaderna också....Helt sjukt tycker jag! Nu har jag iaf lärt mig att inte stirra mig blind på storlekar utan köpa det som passar.
 
Detta är alltså jeans från två av Sveriges största klädkedjor (och två av ett fåtal som säljer "plusstorlekar"). Förstår inte hur detta kan förekomma. En storlek borde ju vara en storlek och inneha samma mått. Sen beror det ju givetvis på modell om de är lösa eller tajta men det borde inte få skilja 15cm i midjan på byxor av samma storlek. Är det bara jag som reagerar på detta? Önskar att måtten kunde vara standard. Detta hade gjort det lättare att handla rätt storlek och då knäcks inte självförtroende när den storlek man brukar ha inte passar.
 
/Hälsningar en något arg konsument =)

-10 kg!!!

Publicerad 2013-10-18 08:19:45 i Allmänt

Äntligen har jag lyckats gå ner 10kg...de senaste veckorna har jag legat väldigt stilla på vågen men denna vecka har jag skärpt mig och då försvann det sista kilot av de 10.
 
Vi startade vår viktresa 1 juli och det är 110 dagar sedan. Det har alltså tagit lite tid för mig att gå ner dessa kilon men samtidigt så är det väl bra om det inte går för fort. Det gör att både jag och kroppen hänger med bättre. Man säger väl att en hälsosam viktminskning är på 0,5-1 kg per vecka och då faller jag inom de ramarna.
 
Mitt mål är att ha gått ner 30kg till den 1 maj. Dit är det 6½ mån kvar och det känns som ett rimligt mål. Då jag gått ner en tredjedel av vikten på en tredjedel av den tid jag satt. Skulle jag inte vara i mål 1 maj så fortsätter jag givetvis tills jag känner att jag är nere på den vikt jag vill ha.
 
Jag belönar mig själv med att gå till frissan i eftermiddag. Vet dock inte alls hur jag vill klippa mig. Är trött på mina risiga toppar men lockar kvar från en gammal permanent. Gör jag en stor förändring lägger jag ut bilder så ni får se om ni känner igen mig =)
 
 

Positiv energi

Publicerad 2013-10-15 15:27:36 i Allmänt

Idag har jag en väldigt positiv känsla i bröstet och det är jag väldigt glad för =)
 
Denna positiva känsla grundar sig i att jag är så glad över vår lägenhet och jag längtar så tills vi får flytta in i den. Imorgon ska vi till banken och fixa det första med lånen och handpenningen och sedan är det bara att vänta på att föreningen ska godkänna oss.
Vi är båda två otåliga och vill flytta in NU! Jag har kollat på lite möbler och inredning och drömmer mig bort =)
 
Jag är också så himla glad för att jag har min älskling som finns där för mig i vått och torrt. Han är alltid peppande och får mig att må bättre än nånsin. Det går inte att beskriva mina känslor för honom men de växer och växer och han är den enda för mig!
 
All denna positiva energi ska jag nu lägga på träningen och att verkligen klara av de mål jag har satt för mig själv. Har varit besviken på mig själv för att vikten har stått still men i söndags mätte vi oss och tog även kort. Jag jämförde bilderna med de vi tog den 30 juni och även om skillnaden inte är gigantisk ser jag definitivt att det hänt saker =) Främst såg jag att midjan har blivit smalare!
 
Jag tackar Pernilla för att hon "drog" med mig ut på en snabb promenad igår så att min vecka började med träning. Idag ska jag till gymmet och svettas rejält. Det där med att vara besviken på mig själv håller inte. Varför har jag så extremt höga krav på mig själv när jag inte har det på andra? Jag skulle aldrig vara så elak mot någon för att vikten står still (eller av nån annan anledning heller för den delen) som jag är mot mig själv. Varför är det så? Jag måste verkligen verkligen lära mig att vara snällare mot mig själv. Någon som har tips på hur jag kan göra?
 
Framöver ska jag lägga in en extra växel och ta hand om mig själv mycket bättre. Måste lära mig att se det jag hittills har åstadkommit och inte hänga upp mig på det som kanske inte blev som jag hoppats!
 
 

Vi är med lägenhet =)

Publicerad 2013-10-13 18:31:29 i Allmänt

Yes nu har vi äntligen köpt en lägenhet!! Det är lägenheten i Strömmensberg som vi tittade på i början på veckan! Vi hade en himla tur som slapp budgivning och kunde köpa den för acceptpriset!
 
Efter mycket vägande fram och tillbaka och efter att ha tittat på bilderna otaliga gånger bestämde vi oss för att åka till Strömmensberg och kolla in området. Vi gick från hållplatsen upp till lägenheten och sen ner till ICA för att se hur lång tid det tar. Så efter mycket övervägande kände vi att det är där vi ska bo så jag ringde mäklaren och sa att vi ville köpa den.
 
Idag har vi då varit och skrivit på kontraktet så den 15 januari 2014 kommer vi att få nycklarna till vår första nya lägenhet. Det känns så himla bra att vi har hittat denna fina lägenhet och jag hoppas och tror att vi kommer trivas superbra där.
 
Här är köket i vår nya lägenhet:
Älskar de röda sidorna på skåpen! Så snyggt!

Förberedelser

Publicerad 2013-10-11 21:32:56 i Allmänt

Humöret är mycket bättre nu än när jag skrev mitt förra inlägg :-)
 
Har lite förfest hemma nu med Maria och snart är det dags att gå ut och skaka lite rumpa till Elliphant som spelar på Yaki Då vid midnatt.
 
Partystassen är på. Vad tycks?
 
 

Besviken på mig själv =(

Publicerad 2013-10-11 09:46:13 i Allmänt

Jag förstår inte vad som har hänt men jag står still i vikten. Igår när jag "fuskvägde" mig, (fredag är min egentliga vägdag) så vägde jag 104,9 och tänkte att yes nu har jag äntligen kommit ner under 105 vilket innebär att jag då gått ner 10kg. Men idag när jag vägde mig så var jag återigen uppe på 105,6 och däromkring har jag nu stått och stampat i flera veckor....
 
Jag vet att man inte ska titta endast på vikten och att det kan ha hänt saker på kroppen ändå, därför ska jag mäta och fota mig igen imorgon. Det är några veckor sen jag gjorde det. Hoppas, hoppas, hoppas verkligen att jag där kan se några positiva resultat.
 
I början av viktresan kände jag att allt var så lätt att det nästan var för bra för att vara sant....det var inte jobbigt att ta sig iväg och träna, det var inte jobbigt att äta enligt ett kostschema....men varför har det helt plötsligt blivit jobbigt?
 
I somras längtade jag efter nästa träningspass och kände att det var så gött att se alla kalorier jag bränt och jag kände ju att det gav resultat....men nu är det alltid motigt att gå och träna....Jag vill hitta glädjen i träningen igen och känner att jag skulle behöva någon som drar mig i örat hela vägen till gymmet bara för att jag ska komma dit eller nån som står och skriker på mig vad jag ska göra så att jag gör det.
 
Grejen är den att jag fortfarande har motivation och är bestämd att jag SKA klara detta. Jag SKA nå min målvikt men varför gör jag inte bara som jag tänkt då? Varför låter jag min inre latmask fortfarande vinna?
Den självkänslaboost jag kände i somras har tyvärr försvunnit och kanske är det det som stoppar mig, jag vet inte.
 
Sover sämre också nu för tiden...är väl kanske för att jag inte varje kväll går och lägger mig utpumpad efter ett träningspass. Inatt vaknade jag kl 04 och trodde att klockan snart skulle ringa men efter att ha vridit och vänt på mig ett bra tag kollade jag på klockan och insåg att det var 2 tim kvar...suck...lyckades dock inte somna om.
 

Varför är detta så himla svårt att få in i huvudet? Önskar väldigt ofta att jag bara kunde stänga av huvudet och köra på autopilot och bara gör't!!
 

En lång väntan

Publicerad 2013-10-10 15:53:03 i Allmänt

Ni som har läst mina tidigare inlägg denna veckan (eller pratat med mig i veckan) vet att vi har varit på en del lägenhetsvisningar och att vi hittat en i Strömmensberg som vi är mycket intresserade av.
 
Vi var även på en privat visning igår i Högsbo. Vi hade höga förhoppningar om den lägenheten var det levde den inte upp till. Alla rummen kändes väldigt små + att den var mer sliten än vi trodde.
 
Därför vänder vi återigen uppmärksamheten mot Strömmensberg och vi har bestämt att vi ska vara med och buda. Mäklaren ringde runt igår och frågade om vi var intresserade och det sa vi att vi är men att vi inte vill lägga något bud förrän vi ser vad de andra gör. Så just nu händer det ingenting för vi är flera som står som passiva och väntar på de andras first move.
 
Vi vill inte lägga ett bud ännu för så fort första budet är lagt så är bollen i rullning och då kan man inte veta när det tar slut. En annan av de lägenhet vi såg i söndags har budgivning nu och den har stigit 325 000 kronor och det är det vi hoppas inte ska hända med den vi vill ha.
 
Jag vill så gärna ha den dock att det är jobbigt att vänta och jag är ingen taktikspelare utan i såna här situationer går jag nog mer på känsla men det har jag fått lära mig kanske inte är det bästa iaf inte när det handlar om så mycket pengar.
 
Det där med acceptpris ger jag dock inte mycket för. Visst det är ett pris säljaren inte går back på men samtidigt så hoppas de ju på en vinst och om vi skulle lägga ett bud på acceptpriset skulle de säkert ändå inte nöja sig med det för att de kan kanske få mer.
 
To be continued...

Jag joggade!!

Publicerad 2013-10-09 15:10:41 i Allmänt

När jag fick veta att jag skulle ha en praktikant i receptionen tänkte jag att "åh vad bra, då kan ju träna på lunchen". När jag sitter i receptionen så har jag exakt 1tim lunch och då blir det lite tajt att hinna träna. Men nu kunde jag ju ta en lite lite längre lunchrast.
Tror det har blivit av att jag tränat på lunchen? NEJ eller ja inte förrän idag. Var ju tvungen att göra det iaf en gång innan praktikanten slutar (vilket hon gör imorgon).
 
Det var väldigt lite folk på gymmet här, mest pensionärer som körde lite styrka. Därför kände jag att jag vågade prova lite andra saker än jag brukar. Jag körde ett intervallpass på löpbandet och hade först tänkt att bara promenera men när den sen ökade hastigheten blev det så snabbt att jag antingen fick sänka den eller börja springa. Så jag sprang =) Och jag stupade inte efter 10 sekunder som jag trodde jag skulle göra. Jag orkade hela den minuten som var med den hastigheten och sen fick jag gå igen. Totalt sprang jag väl 10min!
 
Alltså jag har aldrig sprungit på ett löpband förut och jag är väldigt glad att jag vågade prova och att det faktiskt gick. Det kommer nog dock dröja innan jag ger mig ut på en löprunda. Känner att mina fotleder och knän inte skulle gilla det allt för mycket.
 
Är lite stolt ändå. 10 min jogging är mer än jag kan komma ihåg att jag gjort förut =)
 
 

Känner mig villrådig

Publicerad 2013-10-09 11:16:00 i Viktresan

Ja nu har jag hållt på med min viktresa i ca 3½ månad men det största resultatet fick jag under de första veckorna när vi körde enligt Fitnessfighten. Sen dess har det gått väldigt sakta neråt. Trots att den pepp jag får från både folk i min närheten och från oväntade håll känner jag att musten lite har gått ur mig för att det inte händer något. Jag vill ju se resultat både på kroppen, i styrkan och på siffrorna men de senaste veckorna har det knappt hänt nånting.
 
Varför händer det ingenting? När jag frågar det får jag så himla många svar att dessa gör mig helt villrådig. Jag känner att jag nog har tappat fokus litegrann och vet varken ut eller in just nu.
 
Min devis har hela tiden varit att äta nyttigt, äta oftare och äta mindre portioner samt att träna. Jag har inte (och kommer inte) utesluta några grupper även mat utan vill äta allt. Men trots att jag fortfarande äter nyttigt och ungefär samma mängd som i somras så fortsätter inte vikten nedåt.
 
Mina positiva känslor om hur duktig jag var som kommit igång med detta börjar tyvärr suddas ut lite och jag känner bara en hopplöshet. Jag har kollegor som har gått ner 15kg på kortare tid än jag gått ner mina 9kg. Varför har inte jag lyckats gå ner 15kg?
Mitt delmål att väga mindre än 100kg på min 30-årsdag den 7 nov kommer jag inte klara. Dit är det 4veckor och 6 kg :(
 
Jag önskar så att någon till punkt och pricka förklarade för mig exakt hur jag ska göra och sen se till att jag gör så...men det är ju upp till mig och jag måste få lite kämpaglöd igen.
 
Känner också att det på nåt sätt är pinsamt här att erkänna för er att jag inte gått ner något de senaste veckorna och att min motivation inte är lika stark längre. Jag vill ju liksom inte göra er besvikna på mig för att jag trots att ni trott att jag skulle klara detta ändå inte verkar göra det. Jag gick in i det med en sån beslutsamhet att detta är sista gången jag startar om och att detta ska gå no-matter-what...men när resultaten uteblir är det väldigt lätt att motivationen försvinner.
 
Vad ska jag göra för att få fart på min viktnedgång igen och för att hitta motivationen?
 
 

En andra visning

Publicerad 2013-10-08 17:15:24 i Allmänt

Ja ikväll ska vi på en andra visning av den lägenhet vi såg i söndags och som vi tyckte så mycket om. Mina föräldrar följer med så att vi är fler som har sett den och kan granska den i sömmarna =)
 
Vi får väl se om vi gillar den lika mycket idag som i söndags. Budgivningen börjar antagligen imorgon så vi får ta oss en funderare ikväll om vi är så intresserade att vi vill lägga ett bud.
 
Bestämmer vi oss för att inte lägga något bud på denna lägenheten så har vi en privat visning på en lägenhet i Högsbo imorgon kväll. Den lägenheten är också jättefin förutom köksluckorna som är i ek och det gillar inte vi. Den är lite billigare men det kommer behövas göras lite jobb i den.
 
Håller er uppdaterade med fortsättningen i jakten på vår drömlägenhet =)
 
 
 
 
 

Lägenhetsvisningar

Publicerad 2013-10-06 18:46:26 i Allmänt

Denna helg har varit lugn och skön. I fredags somnade vi väldigt tidigt efter en intensiv vecka för båda.
Eftersom vi somnade tidigt i fredags vaknade vi tidigt igår och gick direkt till gymmet. Vi var där kl 09 och var stolta över oss själva. Sen gick vi hem och åt en mysig långfrukost.
 
Jag körde en timme på crosstrainern och kände att jag faktiskt saknat att göra det. Så gött att köra en timme och bränna ca 700 kcal och sen va helt slut efteråt.
 
Efter frukosten åkte vi till stan och strosade runt. Erik köpte vinterskor bland annat. Sen beslutade vi oss för att åka till den nya saluhallen i Kvillebäcken och där åt vi en väldigt god sallad på stans enda Chevicheria. Alltså ett ställe som serverar cheviche (Latinamerikas svar på sushi).
 
Idag har vi ägnat dagen åt lägenhetsvisningar. Vi sprang ju på väldigt många sådana i våras men hittade inte rätt så då fick det bli att jag flyttade in i Eriks lilla tvåa. Även om vi trivs väldigt bra både i lägenheten och i Linné så är 49kvm lite litet. Vi har hela tiden varit ute efter en 3a.
 
Idag tittade vi på en lägenhet i Strömmensberg och två i Johanneberg/Almedal. I annonserna verkade alla dessa likvärdiga. Ungefär lika stora, ungefär samma utgångspris och ungefär samma skick. Dock stämde inte verkligheten riktigt med Hemnet. Den i Strömmensberg va jättefin och där kan vi verkligen se oss bo, så vi ska gå på den andra visningen på tisdag också för att titta mer på detaljer.
 
De två i Almedal va vi inte lika förtjusta i. Den ena hade nytt och fint kök men väldigt litet och trångt badrum. Den andra låg i ett landshövdingehus och var ganska sliten på många ställen. Så de två kommer vi inte gå vidare med.
Ni får hålla tummarna för oss när det gäller den i Strömmensberg, har en känsla av att den kommer stiga rejält i budgivningen så jag hoppas verkligen vi kan hänga med och att den inte skjuter allt för mycket i höjden.
 
Jag längtar så efter att få inreda en lägenhet som är vår. Även om denna lägenhet är Eriks från början så känns den som min också men det är ändå annorlunda mot att vi båda flyttar in i en ny lägenhet och inreder den tillsammans. Det var väldigt snygga tapeter i sovrummet och ett kök med rött som accentfärg så där skulle vi inte göra om något. Endast lilla sovrummet som skulle behöva nya tapeter då det är barnrum idag. Hoppas vi har en chans att "få" denna lägenhet =) I'll keep you posted om hur det går!
 
Nu är det dags att gå ner med en ny omgång tvätt....min favoritsyssla så här en söndagskväll....not. =)

Den inre latmasken

Publicerad 2013-10-03 14:14:02 i Träning

Hej mitt namn är Therése och jag har en inre latmask i mig som tyvärr har fått ta över väldigt stor del av mitt liv. Den här latmasken bor i mitt huvud och har i många år styrt mig helt och hållet. Den har sagt till mig att det är skönare att åka hiss än gå upp för trapporna för då slipper jag bli anfådd. Den har intalat mig att jag inte är en sån där som tränar.
 
Trots att jag har börjat med att förändra mitt liv så bor den här latmasken fortfarande i mig och ibland krävs det massa ansträngningar för att få tyst på den och inte lyssna på de lata alternativen. Jag känner dock att jag under de senaste 2-3 veckorna har varit för lat och inte tränat så ofta som jag egentligen önskat. Mycket har nog att göra med att jag gick och väntade på besked om jobbet och hade ångest och var frustrerad över det. När jag inte mår helt bra är det svårare att låta bli att lyssna på latmasken.
 
Under juli tränade vi varje dag och även om det krävdes en del planering och det var jobbigt saknar jag lite den rutinen det ändå blev att gå till gymmet varje dag. De senaste veckorna har jag knappt tränat på egen hand i gymmet alls, det har mest varit olika pass. I måndags gick vi till gymmet hemma i Linné och jag såg fram emot att ta ut mig på crosstrainern men när vi kom dit var verkligen ALLA maskiner upptagna, både styrke och konditionsmaskiner. Hörnan där man kan göra övningar på matta var helt full och rummet med fria vikter var helt fullt så vi gick hem igen. Då var jag riktigt besviken jag ville ju faktiskt träna. Erik stack ut och sprang men jag springer ju inte så jag är mer beroende av gymmet.
 
Sköterskan jag träffade på hälsokontrollen igår sa att hon tyckte jag skulle vänta med att börja jogga tills jag gått ner nästan alla de kilo jag vill gå ner. Eftersom jag aldrig joggat så är min kropp inte van vid det och belastningen på knäna skulle bli för mycket och risken för skadorna för stor om jag börjar nu.
 
Jag måste verkligen försöka få in träningen på rutin mer så att det blir en självklar del av mitt liv och inte något jobbigt som måste göras. För måsten är sällan positiva. Några tips på hur jag kan övervinna min latmask?
 
 

Hälsokontroll

Publicerad 2013-10-02 16:03:39 i Allmänt

Idag har jag varit på en hälsokontroll via jobbet som alla anställda får göra med jämna mellanrum. Jag har aldrig gjort något sådant via ett jobb förut så det va ganska intressant. Nu va väl inte kontrollen så väldigt omfattande men fick ändå reda på att jag har bra blodtryck, blodsocker och kolesterol.

 

Hon konstaterade givetvis att jag var överviktig, vägde in mig hos henne på 107,1kg (fullt påklädd). Detta är jag ju fullt medveten om och jag berättade att jag gått ner från 115kg på 3mån och att jag lagt om kosten samt börjat träna.

Tack vare att jag har gjort detta så var mina värden idag säkert något bättre än om jag gjort detta för 4mån sedan.

 

Jag skulle gärna göra en sån där bodyscanning eller vad det heter så att jag får ett hum om hur mycket fett och hur mycket muskler jag har idag. Detta för att kunna ha som mål att minska fettet och öka musklerna till en viss nivå.

 

Fyller snart 30år och det känns bra att jag ändå har börjat att vända mitt liv och börjat leva hälsosammare innan det börjar ”gå utför” som sköterskan idag sa. Man peakar tydligen fysiskt i 20-30års ålder men sen börjar det gå utför och det krävs mer jobb för att hålla sig välmående.

 

Datum för min 30-årsfest är bokat och jag ser väldigt mycket fram emot den festen. Jag har nu också beställt en klänning i storlek 46 (tror den är för liten idag) som förhoppningsvis kommer sitta som en smäck när det är dags. Beställde också lite andra kläder, alla i storlek 46 som jag snart hoppas passar.

 

Skulle så gärna vilja resa till någon storstad och shoppa massa roliga kläder men det är nog för tidigt för det. Bättre att vänta tills jag har gått ner några storlekar till.

 

Nu ska jag snart gå hem från jobbet och ikväll är det quiz igen som gäller. Vi byter Dubliners idag och hoppas vi har en chans där istället. På Dubliners vid Järntorget är det alltid samma lag som vinner, inte så kul om man inte ens har en chans. Förra veckan hade de endast 1 fel…helt omöjligt att slå dem. Så hoppas på tur ikväll!

Om

Min profilbild

theswedestgirl

Jag är en 29-årig tjej som genom åren har haft det tufft vilket har resulterat i många kilos övervikt och väldigt dålig självkänsla. Nu har jag dock bestämt mig för att bli en hälsosam person samt för att det är dags att jag börjar tycka om mig själv. Jag vet att jag har mycket jobb framför mig tills jag är i mål men jag har en vilja av stål och tänker inte ge upp denna gång.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela